Wonton Yufkası / 纯手工馄饨皮 50 Adet

Wonton Yufkası / 纯手工馄饨皮 50 Adet

40.00

Wonton Yufkası 纯手工馄饨皮 50adet

36 adet stokta

Karşılaştır

Açıklama

Wonton yufkası genellikle buğday unu, yumurta, tuz ve su kullanılarak yapılan, Çin mantısının ve böreğinin ana malzemesi olarak kullanılan yufkadır. Wonton yufkasının en büyük özelliği oldukça ince açılmasıdır.

Et, sebze, soya fasulyesi veya deniz ürünleri ile doldurulabilir. Derin yağda ve tavada kızartılarak veya buharda pişirilerek servis edilebilir.

Gyoza Yufkası ve Wonton Yufkası Aynı Mıdır?

Toplumumuzda, Uzakdoğu kültürüne aşina olunmaması nedeniyle gyoza yufkası ile wonton yufkasının aynı olduğuna dair yanlış bir izlenim bulunmaktadır. Ancak gerek içerikleri bakımından, gerekse şekilleri bakımından birbirlerinden farklı yufkalardır.

Wonton yufkası Çin kültürüne ait ve yumurta kullanılarak yapılan bir yiyecektir. Gyoza yufkası ise Japon kültürüne ait bir tat olup yağ içermektedir. Yapımında kullanılan diğer tüm malzemeler ise aynıdır. Gyoza yufkası, wonton yufkasına oranla daha kalın ve geniştir.

Çin Mantısı Nasıl Yapılır?

Lezzetiyle çok sevilen çin mantısının yapımı için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 250 gram dana kıyma,
  • 3 adet büyük boy yumurta,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 adet orta boy havuç,
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 paket Sun-star wonton yufkası,
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Sosu yapımında kullanılacak malzemeler şöyledir:

  • 1 çay bardağı şeker,
  • Yarım çay bardağı çin sirkesi,
  • 1 çay bardağı ketçap,
  • 1 yemek kaşığı mısır unu,
  • 1 çay bardağı su.

Tereyağı tavada eritildikten sonra kıyma yaklaşık 5 dakika kavrulur. Ardından, rendelenmiş soğan ve havuçlar eklenerek kıymayla birlikte döndürülür. Malzemeler 10 – 15 dakika pişirildikten sonra baharatlar ilave edilerek ocaktan alınır. Elde edilen karışım ılıdıktan sonra 3 adet yumurta sarısı ilave edilir ve karıştırılır.

Hazırlanan harç wonton yufkasının ortasına konur ve çiçek şeklinde kapatılır. Kapatılan mantıların üzerine yumurta beyazı sürülür.

Püf Noktası: Oldukça ince bir yufka türü olduğu için şekil verirken yırtılmaması adına harç konmadan önce 5 dakika boyunca bir havlu altında dinlendirilebilir.

Derin bir tavada sıvı yağ kızdırılır. Kızgın yağın içine çin mantıları atılır ve kızarıncaya kadar pişirilir. Hamurların yağ çekmesini engellemek adına buharda pişirme de yapılabilir.

Mısır unu haricindeki tüm malzemeler ocakta kaynatılarak homojen bir kıvam elde edilinceye kadar 10 dakika karıştırılır. Sos yapımında dikkat edilmesi gereken şeker, ketçap, sirke ve suyun topaklanmamasını sağlamaktır. Daha sonra ocağın altı kısılır ve mısır unu ilave edilir. Birkaç dakika karıştırıldıktan sonra çin mantısı sosu hazır olacaktır.

Sos ocaktan alındıktan sonra çin mantılarının üzerine dökülerek servis edilir.

Besin Değerleri

100 gram wonton yufkasının besin değerleri şu şekildedir:

  • 219 kalori,
  • 1.5 gram yağ,
  • 0.3 gram doymuş yağ,
  • 9 milligram kolesterol,
  • 572 milligram sodyum,
  • 82 milligram potasyum,
  • 58 gram karbonhidrat,
  • 1.8 gram diyet lifi,
  • 10 gram protein,
  • 47 miligram kalsiyum,
  • 3.4 milligram demir,
  • 20 milligram magnezyum.

Wonton Yufkası Nasıl Saklanır?

Wonton yufkası, buzdolabının dondurucu bölmesinde -18°C’de saklanabilir. Kullanmadan bir gece önce buzdolabının soğutucu bölmesine alınarak çözdürülebilir. Çözünen yufka 3 gün içinde tüketilmelidir.

İsteğe bağlı olarak, sipariş tesliminden sonra et, kıyma, soya fasulyesi veya sebze ile harç hazırlanarak mantı halinde de buzdolabının dondurucu bölmesinde saklanabilir. Dondurulmuş mantılar çözdürülmeden arzu edilen miktarda pişirilerek tüketilebilir.

Wonton Yufkası Nereden Alınır?

Klasik yufkaya göre besin değeri yüksek wonton yufkası, Sun-star online pazaryeri üzerinden güvenle satın alınabilir. Bu ürünü ticari ihtiyaçlarınız için horeca wonton yufkası toptan olarak talep etmeniz durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Wonton Yufkası / 纯手工馄饨皮 50 Adet” için yorum yapan ilk kişi siz olun