Bun Ekmeği (Sade) / 原味馒头 6pcs

Bun Ekmeği (Sade) / 原味馒头 6pcs

29.00

Sade Bun 6pcs 原味馒头

Buharda pişirilen, birkaç lokmada bitiveren, pofuduk ve yumuşacık bir lezzet.

Bir ekmek çeşidi. En önemli özelliği ise buharda pişiyor olması. Bun ekmeğinin arasını istediğiniz tofu çeşitleri, et çeşitleri ve farklı sosla ile dilediğiniz şekilde doldurabiliyorsunuz.

İster buharda, ister kızartarak veya fırında istediğiniz malzemeleri içine kolayca doldurarak tüketebilirsiniz.

26 adet stokta

Karşılaştır

Açıklama

Bun ekmeği, Çin ekmeği ve bao ekmeği olarak da bilinir. Un, şeker, süt, maya ve tereyağı kullanılarak yapılan bir çörektir. İçine et, kurutulmuş meyve, krema, karamel veya reçel doldurularak tüketilebilen lezzetli bir ekmek türüdür. 

Bun ekmek, avuç içinden daha küçük boyutta, yuvarlak tepeli ve düz tabanlıdır. En dikkat çekici özelliği buharda pişiriliyor olmasıdır. Bu pofuduk ve yumuşacık lezzetin bir tanesi bile fazlasıyla doyurucudur.

Bao ekmeği (bun ekmek veya Çin ekmeği), tereyağlı ve bol şekerli bir ekmek çeşididir. Tayvan ve Çin mutfaklarında oldukça popüler olan bu lezzet, son dönemlerde Türk sokak lezzetlerine alternatif bir tat olarak yerini almaktadır. 

Ortaya çıkışı Üç Krallık Dönemi’ne kadar uzanmaktadır. Hikayeye göre, Zhuge Liang isimli Çinli general, ordusunu hırçın bir nehrin karşısına geçirmek zorunda kalıyor. Karşı tarafın generali ise karşıya güvenli bir şekilde geçmek istiyorlarsa 50 askerinin başını feda etmek durumunda olduğunu söylüyor.

Bunun üzerine general Liand akıllıca bir yöntem geliştiriyor. Çok büyük, buharda pişirilmiş ve içi et ile doldurulmuş hamur topları ürettiriyor. Liang’ın askerleri bu topları nehire yerleştiriyor ve üzerinden yürüyerek geçiyorlar.

Bun Ekmeği Besin Değerleri

Çin ve Tayvan mutfaklarının ortak kültür ürünü olan çin ekmeğinin besin değerleri şu şekildedir:

  • 288 kalori,
  • 4,4 gram yağ,
  • 1 gram doymuş yağ,
  • 0,9 gram çoklu doymamış yağ,
  • 2 gram tekli doymamış yağ,
  • 596 milligram sodyum,
  • 118 milligram potasyum,
  • 52 gram karbonhidrat,
  • 3,4 gram diyet lifi,
  • 0,3 gram şeker, 
  • 9 gram protein,
  • 7,2 gram kalsiyum,
  • 15,5 gram demir.

Çin Ekmeği (Bun Ekmek) Nasıl Yenir?

Oldukça kendinize özgü bir ekmek çeşidi olan bun, doğası gereği çok fazla (yaklaşık 1 – 2 saat) mayalanması gerekmektedir. Hamur pişerken rengi değişmediği için pişip pişmediğini anlamak oldukça güçtür. Pişirmesi de bir o kadar meşakkatli olduğu için Türkiye’de genellikle hazır alımı tercih edilmektedir. 

Lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak el yapımı bun ekmeği, Sunstar online mağazalarında sizleri beklemektedir.

Peki, satın alınan bun ekmeği nasıl tüketilebilir? İşte birkaç leziz öneri!

Kuzu İncikli Bun Ekmek

Buharda benmari usulü pişirilen çin ekmeği ikiye kesilerek salatalık, kırmızı soğan marmelatı ve pişmiş kuzu incikle doldurularak bir öğün haline getirilebilir. Yanında mayonez veya hardalla tüketilebilir.

Tavuklu Çin Ekmeği

Pofuduk çin ekmeğine eşlik edebilecek ikinci lezzet tavuktur. Ortadan ikiye yarılan ekmek içine üzerinde susamla ızgarada pişirilen tavuk ve teriyaki sos eklenerek enfes bir lezzet elde edilebilir. 

Toz sarımsak, kişniş, limon suyu, süzme yoğurt ve şitaki mantarı kullanılarak hazırlanan dip sos ile servis edilebilir.

Karidesli Bao Ekmeği

Sade satın alınan bao ekmeği ortadan ikiye kesilerek içine pişmiş karides ve sweet chili sos konularak tüketilebilir. Bu lezzetli öğünün yanında coleslaw salata ve taze soğan da çok sevilerek yenmektedir. 

Kahvaltılık Bun Ekmek

Buzdolabından çıkarılan bun ekmek ısıtılarak kahvaltı sofralarının yıldızı haline getirilebilir. Arasına bal, kaymak veya tereyağı sürülebilir; nutella ile tüketilebilir. Normal ekmeğe kıyasla şekerli bir ürün olduğundan bu tatlara da çok yakışmaktadır.

Ek Bilgi: Ev yapımı hamburger köftesi sade bun ekmeğine konularak tüketilebilir. Ayrıca, sandviç ekmeği yerine de sade bun ekmeği tercih edilebilir.

Bun Ekmeği Nasıl Saklanır?

Hazır satın alınan bun ekmek buzdolabının soğutucu bölümünde 5 gün, buzdolabının dondurucu bölmesinde ise 3 haftaya kadar lezzetini kaybetmeden muhafaza edilebilmektedir.

Evde yapılan bun ekmek ise hamur olmasını engellemek adına önce soğutulmalıdır. Soğuyan çin ekmekleri buzdolabının soğutucu bölmesinde 3 gün, dondurucu bölümünde ise 2 haftaya kadar tazeliğini koruyabilmektedir.

Ek bilgi

ADET

6 adet

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Bun Ekmeği (Sade) / 原味馒头 6pcs” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Hoşunuza gidebilir…