Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

Asya Mutfağı

Yükleniyor...

Shiro Miso Nedir

Miso'nun sadece çorba için olduğunu düşünüyorsanız, size büyük bir haberimiz var mı?
Miso ezmesi sadece çorba için kullanılmaz, millet! Akşam yemeğinden tatlıya kadar miso, bir yemeğe tuzluluk katmanın en sevdiğimiz yolu haline geliyor.

Shiro Miso Nedir?

Kısacası miso, tuzlu fasulye ezmesidir. Fermente soya fasulyesi, tuz ve kojiden (bir mantar eklenmiş pişmiş beyaz pirinç) yapılır. Bazı miso türlerinde ilave lezzet için arpa ve hatta balık eklenir. Miso inanılmaz derecede tuzludur, bu da onu yemeklerinizde sodyum için zengin bir ikame yapar. Miso ayrıca beyazdan kırmızıya birçok çeşitte gelir ve renk genellikle lezzeti yansıtır. Misoyu iyi bir şarap gibi düşünün. Bir bardak beyaz şarap hafif ve tazedir. Aynı şey beyaz miso macunu için de geçerli. Kırmızı bir şarap daha sağlam ve daha koyudur - kırmızı miso ezmesi için aynı.



Miso ezmesi dünyasında yeniyseniz, beyaz miso ile başlayın. Kırmızı ve sarı miso macunları ek bileşenlere ve daha uzun fermantasyon periyotlarına sahiptir ve birçok kullanım için mükemmeldir, ancak miso konusunda yeniyseniz, gitmeniz gereken yol beyazdır. Kırmızı veya sarı miso macunları kadar zengin ve korkak değil, bu yüzden miso sahnesine yeni başlayanlar için ulaşılabilir. Tuzlu, fermente edilmiş ve tatlı, beyaz miso ezmesi (shiro miso olarak da bilinir) lezzet katmanlarına sahiptir ve diğer birçok lezzetle kaynaşacak kadar hafiftir.

Shiro Miso'ı Neden Seviyoruz?

Karmaşık ama çok yönlü: Gizli bir umami ajanı arıyorsanız, başka yere bakmayın. Miso ezmesi küvette umamidir. Lezzet karmaşıktır ancak aynı zamanda çeşitli yemeklerde kullanılabilecek kadar çok yönlüdür.
Kalınlık: Soya sosundan farklı olarak miso, salatalara, soslara ve çorbalara doku ve gövde katan kalın bir macundur.
Bakılacak şey
Lezzet açısından ne aradığımıza dair bir fikir edinmek için birçok miso ezmesi tattık. İşte kazanan bir pastadan aradığımız şey:

Denge: Miso macunu kalın, nispeten pürüzsüz ve tuzlu olmalı, ancak tatlı olmalı, biraz keskin, ancak yumuşak fermente edilmiş bir tada sahip olmalıdır. Sadece tuzlu olmamalı; sodyum yumrusuna ek olarak karmaşık umami aromaları eklemelidir.
Gelenek: Beyaz miso hamurları tat testimiz sırasında, daha Amerikanlaştırılmış bakkal versiyonları yerine Asya pazarında bulduğumuz markaları tercih ettik. Geleneksel markalar genellikle daha dengeli, iyi hazırlanmış bir tada ve hoş bir dokuya sahipti.



Shiro Miso ile Ne Yapılır?

Miso ezmesini miso çorbası yapmak için kullanabileceğinizi biliyoruz, ancak miso ezmesinin parlaması için başka pek çok fırsat var. Miso ile geliştirilmiş tariflerin tam listesine göz atın .

Miso Günlük Yemek Pişirmede Nasıl Kullanılır?
Dediğimiz gibi - sadece miso çorbası için değil! Zengin bir umami aroması eklemek için miso ezmesini pürelere, pürelere ve çorbalara karıştırın. Balık, tavuk veya biftek için marine sosuna eklenmesi harikadır. Aioli, humus, salata sosu ve diğer dip soslara ve ezmelere büyük derinlik katar.

Derin lezzetini bal, esmer şeker veya akçaağaç şurubu gibi tatlı malzemelerle dengeleyin. Tereyağı ile karıştırın ve ızgara ekmek veya mısır gibi sebzelerin koçan, patlıcan veya kabak üzerine yayın.

Pişmiş domates, Parmesan peyniri ve mantar gibi umami açısından zengin diğer malzemelerle tariflere biraz miso ezmesi ekleyerek “umami bombaları” yapın. Ama biraz uzun bir yol gittiğinden dikkatli olun! Küçük bir miktar kullanın ve tarifinizdeki diğer tuzlu unsurları azaltmayı düşünün.
Yükleniyor...