Create an Account

Shopping cart

Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

23 Haziran 2019
Posted by :

Tofu adını bir şekilde duymayanımız yoktur. Ama neden yapıldığını ve nasıl kullanabileceğimizi pek bilmeyiz. Aslında tofunun neredeyse 200 yıllık bir geçmişi var.

Uzun süre suda bekletilen ya da haşlanan soya fasulyesi püre kıvamına  getirildikten sonra posası ve süt denilen suyu süzülerek ayrıştırılıyor. Bu süt sirke, limon gibi asitli bileşenlerle kestirilmesiyle de tofu elde ediliyor.

Soya sütünden yapılan, peynir denilen aslında bir cins kesik olan tofu nötr tadından dolayı da tatlıdan tuzluya her çeşit yemekte kullanılabiliyor. Çeşitli baharatlarla tatlandırılıp, ekmeğin üzerine sürüp krem peynir, lor gibi yenebiliyor. Zeytinyağı, taze soğan, kekik ve avokado ile karıştırmak da çok iyi sonuç veriyor.

Tofu, dünyanın, bitkisel protein açısından en zengin gıdaları arasında yer alıyor. B vitamini ve demir deposu. Özellikle vegan beslenme tarzını benimseyenler için vücudun üretmediği, yiyeceklerden almamız gereken tüm temel aminoasitleri barındırıyor. Günümüzde Amerika ve Avrupa’daki kadar olmasa da marketlerde  tofu çeşitlerini bulmak mümkün. Aynı zamanda evde kendiniz de yapabiliyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top