Create an Account

Shopping cart

Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

23 Haziran 2019
Posted by :

Soya Sosu İle Kızarmış Susamlı Tofu Tarifi:

Hafiflikte dünya markası olabilecek bir tarif var sırada. Tarife geçmeden önce ilk defa duyanlarınız için önce tofu nedir, biraz ondan bahsedelim. Tofunun ana malzemesi, neredeyse veganların hayat kurtarıcısı diyebileceğimiz soya fasulyesi. Soya fasulyesi, posasından ayrılır. Suyu ayrıştırılır. Ortaya bitkisel süt, yani soya sütü çıkar.

 Malzemeler: 

  1. 300 gram sert tofu
  2. 2 çorba kaşığı susam yağı
  3. 1/4 bardak soya sosu
  4. 1 bardak sebze suyu
  5. 1 çorba kaşığı mısır unu
  6. 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  7. Yarım çay kaşığı tuz

 Nasıl Yapılır?

  1. Tofuları üçgen formunda kesip, soya sosunun içinde bekletin. Soya sosunu biraz emdikten sonra tofuları süzün.
  2. Kızartmaya hazırlamak için fazla sıvısını kağıt veya bez ile alın. Soya sosunu sosta kullanmak için ayırın.
  3. Susam yağını yapışmaz bir tavada ısıtın ve tofuların tüm yüzeylerini kızartın.
  4. Ayırdığınız soya sosuna tuzu ekleyerek bir dakika kadar kaynatın. Ardından biberi ve sebze suyunu ekleyin.
  5. İki dakika kadar karıştırarak ısıttığınız sosa mısır ununu ilave edin. Katılaşması için bir dakika daha pişirmeye devam edin.
  6. Servis tabağına aldığınız tofuların üzerine önce sosu gezdirin, üzerine susam ve doğranmış taze soğan dilimlerini ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top